منهای فقر

کتاب «منهای فقر» برگرفته هایی از مجموعه آثار علامه محمدرضا حکیمی، به همت مرتضی کیا، در 12 فصل و با عناوین اسلام و جامعه منهای فقر، اسلام و جامعه منهای تکثر و اسراف، اسلام و هشدار در آخرالزمان، اسلام و حدود مال مشروع، اسلام و تعالیم دین از زبان بزرگان در باب اموال، جنگ فقر و غنا، زکات باطنی، امکانات محرومین، ارتفاعات نهج البلاغه، کاربزرگ و انفاق و ادای حق مال و ثروت از سوی انتشارات علمی و فرهنگی الحیاة منتشر شده است.

کتاب حاضر، مجموعه ای از کتب تالیف شده از علامه حکیمی در خصوص موضوعات اقتصادی در اسلام و نحوه مواجهه پیشوایان دینی با موضوع فقر است، بر این اساس عنوان هرفصل از این کتاب، نام یکی از کتب تالیف شده توسط علامه حکیمی است که در هرفصل خلاصه ای از آن بسته به موضوع مورد بحث مطرح شده است.

یکی از جذاب ترین فصول این کتاب مبحث زکات باطنی است که در آن از زکات باطنی با این تعبیر یاد می شود: «زکاتی فراگیر که برای رفع فقر و محرومیت به اموال توانگران تعلق می گیرد و از نظر مقدار، زمان و شرایط با زکات مصطلح متفاوت است». انتخاب چنین نامی ریشه در ماهیت، شرایط و نوع پرداخت این حق مالی دارد؛ چه بر خلاف زکات مصطلح حد نصاب ظاهر و مشخصی ندارد و به میزان شمار محرومان جامعه و توان مالی پرداخت کننده وابسته است.

زبان کتاب :فارسی
سال نشر:1395
چاپ جاری:2
تاریخ اولین چاپ:1392
شمارگان:5000
نوع جلد:جلد نرم
قطع:رقعی
تعداد صفحات:184
ناشر:علمی – فرهنگی الحیاه
نویسنده:مرتضی کیا
وزن”:256
تاریخ ثبت اطلاعات:چهارشنبه 3 دی 1393
تاریخ ویرایش اطلاعات:دوشنبه 15 شهریور 1400
شناسه:21340
دسته بندی :نظام رفتاری، احکام و اصول فقه اسلام (3-2) | علوم اقتصادی (3-15)